Dit kun je bestellen bij Jos Bregman van Beuk327 – een sociale sculptuur
Bestellen is mogelijk vanaf nu mogelijk.

De ‘producten’ die je hier ziet zijn publieksvriendelijke namen die je kunnen helpen besluiten een stukje ruimte van je kantoor of woonkamer toe te wijden aan een stuk boom.
Echter: alles wat Jos uit de boom zaagt noem hij samples, de techniek heet ‘sampling’. 

Je bestelling van een ‘product’ betekent de aanschaf van een toegangskaartje voor een voorstelling die we samen maken, het vormgeven aan een remix van de boom, de creatie van een sociale sculptuur. En bij je kaartje voor deze voorstelling is een sample inbegrepen. Jos houdt jullie op allerlei momenten online op de hoogte en kondigt de zaag- en uitleverdag ruim van tevoren aan. Op die dag hoopt Jos jullie allemaal te zien. En krijg jij ook een dosis natuurbeleving mee: je ruikt het hout, en thuis gekomen zie je hoe het hout droogt.

Je bestelt en betaalt altijd alleen je sample. Eventuele upgrades beslis en betaal je later.

Lees voor je een bestelling plaatst over hoe het werkt en de condities.

Geschiedenisschijf 

Een ‘geschiedenisschijf’, wandobject, ca. 1 centimeter dik, met 126 jaarringen. Vers gezaagd, af te halen ‘van de stapel’, op de dag dat ie vers geurend van de houtzagerij arriveert bij de ‘houtoliet’ van Beuk327.
De diameter van je Geschiedenisschijf wordt bepaald door de dikte van de stam en varieert van zeg 90 tot 110 centimeter. Droogt op je keukentafel in enkele dagen op, vaak golvend, soms met een scheur. Behandel de schijf als een uiterst kostbaar schilderij. Na droging aan de wand te hangen met een meegeleverde unit.
De upgrade maakt je jaarringen zo duidelijk dat ze precies telbaar zijn. De schijven zijn zo dun dat de chip niet in te boren en af te doppen is. Bij levering krijg je een chip met dop mee. Deze klem je na een week met bandenplaklijm (of zo) achter op de schijf. De chip is dan aan de voorkant onzichtbaar maar prima af te lezen met je telefoon.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs:  € 89,- en de upgrade € 144,-.

 

Meerkernige Geschiedenisschijf 

Uit een klein deel van de beuk op ongeveer 9 meter hoogte in de stam zagen we ook meerkernige en organische gevormde geschiedenisschijven. De globale diameter is ca. 100 cm.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs: :  € 144,- en de upgrade € 144,-

Takschijven ø bovenbeen

Een schijf van een pink dik van de tak van de boom. Van de boom is een 3D scan gemaakt en kan precies worden aangegeven van welke tak de schijf is gezaagd.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 13,-

Wil je er 10 of 100 of 1000 voor iedereen van je team, je vriendenclub,  je extended family of al je klanten?
Je drukt ermee uit dat je samen deel bent van een groter geheel, dat je altijd weet dat het geheel de bron is van je bestaan. Op de chip kun je je eigen custom tekst laten zetten. Vraag Jos naar de mogelijkheden. Je helpt enorm de sociale impact van de sculptuur te vergroten. De schijf heeft – als je hem binnen legt – ongeveer twee weken nodig om te drogen.

Grote hoeveelheden prijs in overleg

Stam plank

Een sample van 5 centimeter dik en een lengte van ca 200 cm, breedte varieert tussen 80 en 100 cm,  van de stam van de boom… Onbekantrecht, dus aan weerszijden zit de bast nog aan de plank. Let op: er is een grote vraag naar deze samples en een beperkte oplage. 

Deze samples moet je thuis eerst een tijd laten drogen, wil je hem gebruiken als bijvoorbeeld tafelblad.  Als je je sample wil gebruiken als tafel, dan geldt: ‘Altijd een verhaal aan tafel…’ En als je het verhaal niet meer weet, lees je gewoon de chip af met je telefoon.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 144,-

Borrelblok

Een ronde stronk met een ø bovenbeen en een hoogte van 30 centimeter van de tak van de boom. Met een handig draagkoord kun je hem makkelijk overal neerzetten. 

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 34,-

Borrelblok De Luxe

Of een luxe uitvoering vierkant, voor meer glazen en snacks, zonder draagkoord. De blokken zijn circa 30x25x25, met of zonder poten, op wielen kan ook. Van de boom is een 3D scan gemaakt en een mooi verhaal bij de borrel: je weet precies van welke tak het borrelblok is gezaagd en dan volgt het hele verhaal van Beuk327…

Fijnbezaagd, scherpe kanten eraf geschaafd, gechipt, prijs  € 55,-
Pootjes: + € 13,- (hoogte + 4 cm)
4 Meubelwielen: + € 34,- (hoogte + 4 cm)

Floating Disk (gaat goed samen met de Praktrik 1 x 3)


Een schijf van 5 centimeter dik, met 126 jaarringen en een driedelige ‘chinese puzzel’ als onderstel. Vers gezaagd, af te halen ‘van de stapel’, op de dag dat ie versgeurend van de houtzagerij arriveert bij de houtoliet van Beuk327.
De diameter van je Floating Disk wordt bepaald door de dikte van de stam en varieert van zeg 90 tot 110 centimeter.
Je schijf droogt in een maand of drie, vier op alsof er een taartpuntje uitgehaald is. Het taartpuntje legt een micro-canyon van gescheurde houtvezels bloot. Indrukwekkende natuur. 

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 144,-  en de upgrade € 144,-. (in totaal € 288,-)

 

Meerkernige Floating Disk

Uit een klein deel van de beuk op ongeveer 9 meter hoogte in de stam zagen we ook meerkernige en organische gevormde schijven. De globale diameter is ca. 100 cm.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 233,- en de upgrade € 144,-.  (in totaal € 377,-)

 

Praktrik 1×3 Simple (ideaal om je Floating Disk op salontafelhoogte te brengen)

Hoogte ca 45 cm. De Praktrik 1×3 Simple is een driedelige ‘chinese puzzel’, te monteren zonder schroeven of lijm en is een ontwerp van Praktrik, een innovatief Bulgaars meubelmerk.  De Praktrik 1×3 Simple uit Beuk327 vind je ook op Praktrik.nl. Het is een net iets ‘rauwere’ maar even functionele en mysterieuze uitvoering van de indrukwekkend strak gestileerde Praktrik Originals. Check hun site en laat je verrassen:  Praktrik.com.
Wil je een Original? Overleg met Jos over de mogelijkheden. Alles is mogelijk, maar de levertijden zijn momenteel zeer aanzienlijk.

Geschaafd, gechipt, prijs  € 144,-

Vierplankenbank

Een collage van vier viercentimeterdikke samples dat lekkerder gaat zitten naarmate het hout verder droogt. De zitting trekt wat bol, de leuning wat hol. Heerlijk. Als je er zo lang mogelijk zitplezier van wilt hebben zet je collage dan binnen of buiten onder een dak en maak je hem een keer per jaar schoon en zet hem in een mooie lijn- of tungolie. Als je jouw vierplankenbank onderdeel wilt maken van mijn Het Evangelie van Compost (En Dood Hout) Performance, zet hem dan gerust in weer en wind. Je krijgt er dan een bordje ‘hetevangelievancompost.nl‘ bij. Afmetingen zijn ca 180 x 60 (d) x 85 (h) cm. Ruime driezitter, met vier zit je knus.

Fijnbezaagd, gechipt, prijs € 233,- gemonteerd en vanaf Nieuwendammerdijk 327 geleverd,
maar kan dan ook in vier samples uit elkaar voor makkelijker transport.

Customized

Wil je zelf met het hout aan de slag? Of je eigen ontwerp uitvoeren of dat door een meubelmaker laten doen?
Overleg met de kunstenaar Jos Bregman over de mogelijkheden, het beschikbare hout en de prijzen. Ieder geleverde sample wordt voorzien van een geprogrammeerde chip met houten dop (ø30mm) als onderdeel van het kunstwerk.
Als jij of je meubelmaker na droging aan de slag gaat is het fijn als je de chip laat zitten, of herplaatst.

Jos Bregman, de kunstenaar met liefde voor hout
Hij zal beuk327 ‘oogsten’ en bij elkaar houden. Zijn doel is het realiseren van ‘A Social Sculpture as a Gesamtkunstwerk’. Een hoogwaardige toepassing voor Beuk327. Hij zal alle onderdelen (samples) voorzien van een chip, die koppelen aan een database, zodat ieder sample in elke huiskamer of kantoor verbonden blijft met het geheel. In de vorm die je wenst…
Deze reuzenzwam was aanleiding tot verandering
Ook bomen hebben niet het eeuwig leven. Net als bij mensen krijgen ze kwaaltjes als ze ouder worden. Meripulus giganteum, reuzenzwam, is geen goed nieuws. Deze Reuzenzwam tastte vrij ernstig de wortels aan van Beuk327 en veroorzaakt een verhoogd risico op omvallen. In 2019 werden de eerste kenmerken bij deze beuk zichtbaar wat leidde tot maatregelen…